Zanger George Michael overleden

Categorie I Shownieuws
1

De Britse popzanger George Michael is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Het oud-lid van de band Wham! is vermoedelijk overleden aan hartfalen. De doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld. Volgens zijn manager is hij vredig heengegaan, in zijn huis ten westen van Londen.

George Michael werd als Georgios Kyriacos Panayiotou in het noorden van Londen geboren. In de jaren tachtig werd hij wereldberoemd met het duo Wham! dat hij, met zijn schoolvriend Andrew Ridgeley, op zijn achttiende oprichtte. Het duo scoorde hits als Wake me up before you go go, Freedom en Last Christmas.

De band bleef voor vijf jaar bestaan, daarna volgde een succesvolle solocarrière, met nummer 1-hits als A different corner, het duet met Aretha Franklin I knew you were waiting (for me), I want your sex en Faith. In totaal verkocht hij in vier decennia tijd 100 miljoen albums.

Het overlijden van de zanger heeft tot geschokte reacties in de muziekwereld geleid. George Michael is de zoveelste bekende artiest die in 2016 is overleden. Begin dit jaar overleed zanger David Bowie en later in het jaar volgden onder meer Prince en Leonard Cohen.


1 REACTIE

  1. dit jaar zijn veel artiesten heen gegaan. ze zijn ons voor gegaan. hij is gestorven op kerstdag wat toepasselijk. last chrismast heeft hij zijn hart gegeven. en je gaf het weg.
    R I P

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here