Wederom Fake Facebook profiel van een Surinaamse minister

Categorie I Binnenland
0

Van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), is eveneens een nep profiel aangemaakt op Facebook. De laatste tijd zijn er van verschillende ministers valse profielen aangemaakt, welke tot verwarring leiden in de samenleving, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het aanmaken van een nep account door onverlaten, die sociale media op een onverantwoordelijke manier gebruiken, valt te betreuren. Op de gemeenschap wordt er een dringend beroep gedaan alert te zijn op sociale media, vooral bij het accepteren van vriendschapsverzoeken.

Eerder heeft ICT-specialist Gardelito Hew a Kee in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aangegeven, dat er zelfs heel weinig te doen is aan dit fenomeen. Volgens hem moeten gebruikers zelf goed nagaan van wie zij een verzoek ontvangen door bijvoorbeeld te letten op eventuele foto’s van de persoon en na te gaan hoeveel (gemeenschappelijke) vrienden aanwezig zijn op zo een profiel. Indien men een vermoeden heeft dat het om een fake account gaat, zou men die meteen moeten rapporteren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here