Telesur CFO Russ Headley geschorst door Minister Miranda

Categorie I Lokaal Nieuws
0

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft, op verzoek van de raad van commissarissen (rvc) van Telesur, Russ Headley, Chief Financial Officer (CFO) van het bedrijf, geschorst.

De rvc heeft sinds april 2016 ernstige ongeregeldheden geconstateerd binnen de afdeling financiële zaken van Telesur en is genoodzaakt hier verder onderzoek naar te doen. Volgens de rvc kan Headley daarom gedurende het onderzoek naar zijn handelen tijdelijk geen deel uitmaken van de financiële bedrijfsvoering. Headley moet zich binnen drie dagen verweren. Grace Yard is aangesteld als waarnemend coördinator Commerciële Zaken.

President-commissaris Gardelito Hew A Kee heeft het besluit van de schorsing via een schrijven aan het personeel van Telesur medegedeeld. “We willen benadrukken dat wij geen persoonlijke beschuldigingen uiten naar de CFO, maar uitkijken naar verheldering zodat de juiste beslissing voor Telesur en de Staat Suriname genomen kan worden. Ook kan worden aangegeven dat reeds in een vroeg stadium alle informatie hieromtrent met het bestuur van de bond is gedeeld, om ruis te voorkomen,” aldus Hew A Kee aan de medewerkers van het bedrijf.

De personeelsbond bij Telesur (TTWOS) is verrast met het besluit van de minister en
is al op gesprek geweest bij de minister, echter zonder gewenst resultaat. Dit weekend volgt nog een gesprek, waarbij bemiddeling is ingeroepen. De bond kan zich niet terugvinden in de reden waarom Headley is geschorst en ziet graag dat hij zijn werk gewoon blijft doen.

De rvc heeft een interne onderzoekscommissie benoemd. In een rondschrijven stelt de bond dat niet meegewerkt moet worden aan het onderzoek, welke reeds is aangevraagd door minister Miranda aan zijn collega van Financiën.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here