Sfeervolle prodo waka door straten van Moengo

Categorie I Binnenland
0

In Moengo is de eerste Manspasi Prodo Waka gehouden. In overwegend traditionele klederdracht trok de stoet door de straten van Moengo. De menigte langs de wegen vuurde de groepen flink aan. Deze loop en viering hebben een onvergetelijke indruk achtergelaten bij het publiek en is een succes geworden.

Na iets meer dan twee maanden van voorbereiding was het zaterdag zover. Van alle hoeken uit Moengo verzamelden de mensen zich. Het startsein werd na enkele korte toespraken gegeven te Clock House, meer bekend als Ston Tapoe. Het werd een waar festijn met de ruim 500 lopers verdeeld over 15 groepen die aan deze Prodo Waka hebben deelgenomen.

Het publiek was duidelijk onder de indruk van de sfeer die de loop met zich meebracht in het voormalige bauxietstadje. Vooral de staaltjes van de groep uit Langa Okoe vielen in de smaak. Het was vanaf het begin duidelijk dat deze groep de eerste plaats in de wacht zou slepen. De groep van Moengo Tapoe werd tweede, terwijl de groep Fii man Pikin derde werd. Ook jongerengroepen hebben meegedaan. De militairen die in het district zijn gestationeerd, hebben ook deelgenomen aan deze prodo waka. De organisatie onder leiding van Tresna Pinas, is bijzonder tevreden over het verloop. Nu al word voorgesteld om de prodo waka tot een jaarlijkse tweedaags evenement te maken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here