Rechtszitting decembermoorden verdaagd naar 20 april

Categorie I Binnenland
2

Het Hof van Justitie heeft vandaag besloten dat de rechtszitting betreffende de decembermoorden verdaagd wordt naar 20 april. Drie verdachten die niet opgeroepen waren vandaag moeten dan hun zienswijze geven.

Nadat het Openbaar Ministerie en de advocaten aan het woord zijn gekomen, werd de zitting geschorst zodat de rechters van De Raadkamer, gevormd door de rechters Dinesh Sewrattan, Anand Charan en Dennis Kamperveen, overleg met elkaar konden plegen. Hierna werd aangegeven dat de zitting zal worden uitgesteld tot 20 april.

Op de zitting vandaag, die ook toegankelijk was voor advocaten, verdachten en de schrijvende pers, heeft Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday het beroep, dat begin februari aangetekend is tegen het besluit van de Krijgsraad om de 8 december strafzaak voort te zetten, toegelicht. Hij bracht onder andere in dat de regering op basis van artikel 148 in de grondwet opgedragen heeft de vervolging onmiddellijk te beëindigen, maar de zaak werd echter niet stopgezet door de Krijgsraad. Op grond hiervan is hij in beroep gegaan bij het Hof van Justitie en heeft hij gevraagd om vernietiging van het besluit.

Irvin Kanhai, raadsman van o.a. President Desi Bouterse, pleitte voor stopzetting van de zaak onder aanvoering dat de grondwet het hoogste orgaan is en dat deze boven het Wetboek van Strafvordering staat, waarin de gronden van stopzetting van een strafzaak zijn aangegeven.

Op Gerold Sewcharan na, die Edgar Ritfeld bijstaat, vroegen alle advocaten om stopzetting van de zaak. Sewcharan wil voortzetting van het proces en vroeg het Hof om de vordering van het Openbaar Ministerie af te wijzen. Ruben Rozendaal, die geen advocaat heeft, pleitte in een emotioneel betoog ook voor voortzetting van het proces. Alleen dan zei hij kan zijn naam gezuiverd worden.


2 REACTIES

  1. als het ooit gaat komen ….hmmm
    ik geloof er niet in. ik zie $ € tekens. iedereen is omkoopbaar. en ik denk dat alles met geld te betalen is in jou voordeel als je maar genoeg betaald. ik geloof niet dat er ooit een rechter zal komen die de moed zal hebben … recht over deze zaak te spreken. indien er 1 opstaat zal het 1 zijn die rijk is en denkt… als god voor mij is wie kan dan tegen mij zijn.
    GOD bless Surinam

  2. Inderdaad ben t met je eens waldy, en tja god bless Suriname , jammer dat de zaak zo lang duurt een nachtmerrie voor de nabestaanden, een ware foltering en hele wrede gang van zaken die bij velen angst inboezemt precies het doel van de moordenaars luguber en belastend , ze gaan hun straf krijgen de eeuwige slaapt niet, pas als ze denken dat de eeuwige niet bestaat zullen ze begrijpen en voelen met heel hun wezen dat de eeuwige wel degelijk bestaat daarom laat ik hun over aan de eeuwige die zal afrekenen met deze moordenaars en hun afstammelingen\nazaten , no mercy for nazi’s ever !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here