Onderzoek IS-dreigement ziet er positief uit

Categorie I Binnenland
0

Suriname is nog druk bezig met het onderzoek naar de ‘Isis-dreiging’ vorige week op Facebook. De politie heeft indicatie in welke richting gezocht moet worden. Hoofdinspecteur Robert Prade geeft aan dat de gemeenschap gerust gesteld kan zijn en dat de politie hard op weg is naar een positief resultaat.

Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit merkte donderdag tijdens een persconferentie op dat deze kwestie langs twee sporen wordt aangepakt. Prade gaf aan dat via het internet geprobeerd wordt te achterhalen wie de bedreiging vorige week vrijdag op Facebook heeft geplaatst. Bij het onderzoek worden ICT-deskundigen en externe krachten betrokken. Vooralsnog is er geen hulp van het buitenland ingeroepen.

Prade legde uit dat ofschoon bepaalde plekken werden genoemd in het Facebook-dreigement, de autoriteiten ook bij andere, vooral vitale objecten, de veiligheid hebben opgevoerd. Er werd rekening gehouden met een mogelijke afleidingsmanoeuvre in het dreigement terwijl andere doelen in het vizier waren. Op verschillende locaties en objecten vindt zowel zichtbare als onopvallende surveillance plaats.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here