Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Categorie I Binnenland
0
Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer
Surinaamse ziekenhuizen redden het niet meer

Voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), Manodj Hindori laat weten dat de ziekenhuizen in Suriname geen financiële ruimte meer hebben en hierdoor vast zitten.

Van de algemene banken krijgen ze al nul op het rekest.De banken zijn niet langer in de positie om nog leningen te verstrekken aan de ziekenhuizen door de strengere controle op de geldhoeveelheid in het land. Door uitblijven van betalingen door verzekeringsmaatschappijen raken de ziekenhuizen in financiële problemen. De verzekeringsmaatschappijen doen er gemiddeld drie maanden over om de ingediende nota’s te controleren en uit te betalen. Tegenover de Times of Suriname zegt Hindori dat er crisisbeleid komt.

Er zal onder andere maandelijks aan de verzekeringsmaatschappijen gevraagd worden om geld voor te schieten. De ligdagtarieven in ziekenhuizen zullen ook aangepast moeten worden aan de huidige economische realiteit. Tevens geldt dit voor de tarieven voor dienstverlening. De overheid wil een aanpassing van iets meer dan tien procent. De ziekenhuizen willen ruim twintig procent meer om financieel rond te komen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here