Man veroordeeld voor het omkopen van bouwopdrachten in Suriname

Categorie I Nederland
1

Tegen een voormalig topman van Ballast Nedam heeft het Openbaar Ministerie in Nederland 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de staat.

Een topman van Ballast Nedam word witwassen van het persoonlijk behaalde voordeel, dat hij sinds eind mei 2001 zou hebben verkregen uit betalingen door het Nieuwegeinse bouwbedrijf aan buitenlandse agenten in Suriname en Saudi-Arabië verweten.

De verdachte was vanaf 1990 directeur van verschillende werkmaatschappijen van Ballast, waaronder financieel directeur van Ballast Nedam International. Dat laatste deed hij tot zijn vertrek in 1997.

Daarna bleef de verdachte nog ‘advieswerkzaamheden’ uitvoeren. Uit het FIOD-onderzoek blijkt volgens het OM dat hij op de hoogte was van het omkopen van buitenlandse agenten om zo bouwopdrachten voor Ballast Nedam te verkrijgen in Suriname en in het Midden Oosten.

Donderdag staat een andere directeur van Ballast Nedam voor de rechter. Vrijdag staat nog een zittingsdag ingepland.


1 REACTIE

  1. Ik ben heel blij dat Balastnedam gestraft is en al het geld dat zij ontvangen hebben van Suriname terug te betalen aan Suriname als er een capabele regering in Suriname komt. dus niet teruggeven aan de huidige bewind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here