Luchtvaartmaatschappij Suriname in geldnood

Categorie I Binnenland
1

Moeilijke tijden voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) die haar cijfers over het boekjaar 2016-2017 verder in het rood ziet zakken.

In het jaarverslag van SLM wordt in het laatste boekjaar gesproken over een verlies van 6,3 miljoen US-dollar. Hiermee is het vermogenstekort verder toegenomen naar 41,1 miljoen US Dollar. De cijfers laten ook een zorgelijke afname zien van 2,6 miljoen US-dollar aan liquide middelen.

Op pagina zeven van het jaarverslag wordt de zorgelijke situatie van de Surinaamse Luchtvaart maatschappij als volg omschreven: “De solvabiliteitsratio eigen vermogen/totaal vermogen welke een indicatie geeft van het vermogen van de vennootschap om aan de lange termijn verplichtingen te kunnen voldoen, is ultimo het verslagjaar evenals het vorig jaar nihil is door het vermogenstekort. De vennootschap is niet solvabel en kan zonder aanvullende financiering mogelijk niet aan haar lange termijn verplichtingen voldoen.”


1 REACTIE

  1. wat gebeurd er toch … hopelijk gaan ze het redden om meer tickets te verkopen om eruit te komen. maar als die vliegtuigen nu al vol zitten elke vlucht…dan hoe komen ze uit de rode cijfers.. misschien worden de tickets weer zo duur als vroeger.. we zijn trots om erin te vliegen. maar als er een probleem aan het vliegtuig is en ze steeds een ander plane moeten huren om de mensen te vervoeren… dan kom je niet uit het rood… begi gado dat het verkoping niet kapot gaat en ermee kunnen vliegen dan komt er geld in het laatje.. een vliegtuig moet vliegen. en hopelijk a bestuur zal wel weten wat inkomt en eruit gaat aan geld om weer financieel gezond te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here