Leerkrachten BvL en ALS vandaag in actie

Categorie I Lokaal Nieuws
0

Zoals aangekondigd zijn de Leerkrachten, aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), vandaag in staking. De leerkrachten zijn vanaf Theater Unique naar het presidentieel paleis gelopen om daar hun ongenoegen te uiten aan het kabinet van de president. De leerkrachten protesteren tegen het uitblijven van de herwaardering.

“Wij eisen herwaardering nu,” wordt er geroepen door de leerkrachten. Volgens de BvL en de ALS zal alle input voor de herwaardering van beide partijen moeten komen, ook de condities betreffende de uitvoering. In eerste instantie zou de herwaardering in oktober 2016 plaatsvinden, vervolgens werd het verschoven naar januari 2017. Nu wil de regering het wederom verschuiven naar maart omdat enkele administratieve zaken nog niet rond zijn.

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) vindt dat het geen probleem zou moeten zijn voor de leerkrachten om twee maanden langer te wachten en vraagt de leerkrachten om vertrouwen te hebben en het onderwijsproces niet te onderbreken. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zegt dat er geen enkele garantie is dat de herwaardering rondkomt in maart. De regering heeft volgens hem voldoende tijd gehad om zaken in orde te maken.

De leerkrachten wachten inmiddels op de president. Wanneer ze niet worden ontvangen zullen ze terugkeren naar Theater Unique.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here