Doden en gewonden bij brand in Londense flat

Categorie I Buitenland
0

Bij de brand in een flatgebouw in Londen is een onbekend aantal doden gevallen. Het gebouw ten westen van het centrum van Londen in de wijk North Kensington, vlak bij Notting Hill, telt 120 appartementen. De bewoners zijn geëvacueerd, maar de brandweer is bang dat er nog mensen vastzitten.

De brand, die volgens verschillende Britse kranten veroorzaakt zou zijn door kortsluiting in een koelkast, brak aan het begin van de nacht uit. Halverwege de nacht stond het gebouw met 27 verdiepingen volledig in brand, nu komt er alleen nog veel rook uit. De brandweer vreest dat het gebouw zal instorten en is met 40 wagens en 200 brandweerlieden uitgerukt. Er zijn meer dan twintig ambulanceteams ingezet.

De brand ontstond op een van de onderste verdiepingen en greep snel om zich heen, wat het lastig maakte voor hulpdiensten om het flatgebouw binnen te gaan. Hoeveel doden er precies zijn is niet duidelijk. Mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw. Hoe de gewonden eraan toe zijn is ook niet bekend. Ruim vijftig mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van de brandweer meldde dat er meerdere doden zijn gevallen. Het is echter nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here