Comédienne Adèle Bloemendaal (84) overleden

Categorie I Shownieuws
1

De Amsterdamse actrice en cabaretière Adèle Bloemendaal is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden.

De comédienne kwakkelde al enige tijd met haar gezondheid. Zo werd ze eind vorig jaar tot twee keer toe in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hardnekkige longontsteking.

Adèle Bloemendaal stond bekend als de ‘grand old lady van de komedie’. De comédienne stond meer dan 50 jaar op de planken.

Adèle Maria Hameetman werd geboren op 11 januari 1933 in Amsterdam. Ze trouwde als 21-jarige met een ingenieur die Bloemendaal heette. Na de scheiding trouwde ze met zanger, danser en acteur Donald Jones. Dat huwelijk liep kort na de geboorte van zoon John in 1963 op de klippen.

Ze speelde van 1958 tot 1963 bij diverse toneelgezelschappen, bij cabaret Lurelei en in de cabaretgroepen van Sieto Hoving en Jaap van de Merwe. In 1960 verscheen de zangeres en actrice voor het eerst op tv. In 1969 kreeg ze haar eigen Adèle Bloemendaal Show.

Ze was ook te zien in ‘t Schaep met de vijf Pooten, Sam Sam, Citroentje met Suiker, De Brekers en Het zonnetje in huis. Ze acteerde in een aantal films en was te zien in tv-reclames, waarvan vooral die voor Bros grote bekendheid kreeg. Ook had ze enkele succesvolle carnavalhits waaronder Wat heb je gedaan, Daan en Het zal je kind maar wezen.

In maart 2000 werd ze getroffen door een hersenbloeding, waarvan ze herstelde, maar ze trok zich terug. Door een reeks beroertes leidde ze de laatste jaren een teruggetrokken bestaan.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here