3 jaar celstraf voor Penitentiair ambtenaar

Categorie I Misdaad
0

Penitentiair ambtenaar Paul J. is na aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, veroordeeld tot een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een maand. De ambtenaar verkocht en leverde tijdens diensttijd marihuana aan gedetineerden en is daarnaast ook aangeklaagd voor het aannemen van geld en illegaal vuurwapenbezit.

Op 12 maart jl. zou Paul J., tijdens zijn dienst in Santo Boma, 1.298 gram marihuana in het district Wanica hebben verkocht en afgeleverd. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt door de commandant. Bij verdere visitatie en controle werden naast de marihuana ook drie mobiele telefoons, simkaarten, alcoholische dranken, sigaretten, een hoeveelheid XTC-tabletten en illegale vuurwapens bij hem gevonden.

De verdachte heeft spijt betuigd tegenover kantonrechter Marie Mettendaf en vroeg haar om hem nog een kans te geven. Raadsman Hedley Derby voerde aan dat de man een volledige bekentenis heeft afgelegd wat volgens hem aantoont dat Paul J. er geen gewoonte van had gemaakt om de goederen af te leveren bij de gevangenen. Hij had de informatie ook achter kunnen houden. Mettendaf kon zich hier echter niet in terugvinden en merkte op dat de man reeds in het vizier was. Ze zag dan ook geen reden om af te wijken van de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here