17-jarige scholier opgepakt na schietpartij op Franse school

Categorie I Buitenland
0

Zeker één gewapende jongeman heeft donderdag in het Zuid-Franse Grasse in een school het vuur geopend op onder anderen het schoolhoofd. Een 17-jarige student is gearresteerd.

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Volgens de laatste berichten vmelden lokale autoriteiten drie gewonden: het schoolhoofd en twee leerlingen.

Volgens een politiebron zou de jongen bewapend zijn geweest met een geweer, twee pistolen en twee handgranaten. Hij was geen bekende van de politie.

Een andere bron meldde dat het erop leek dat twee studenten het vuur openden op het schoolhoofd. De tweede verdachte zou zijn gevlucht. Een speciale politie-eenheid is op zoek naar deze mogelijke tweede verdachte.

De nieuwssite Bfmtv berichtte dat er direct groot alarm werd geslagen in Grasse en dat de bevolking via alle media kanalen is opgeroepen binnen te blijven. De politie liet al snel weten dat het nog te vroeg was om van een ’terroristische aanval’ te spreken en dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om geweld tussen twee scholieren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here