Suriname ALTIJD Dichtbij

Video

Video Report : Suriname Inheemse dag in Palmentuin

Geplaatst

op

In Suriname wordt vanaf 2006 op 9 augustus Inheemse dag in de Palmentuin gevierd. Dit jaar werd het op een rustige manier gevierd, dit door de Covid situatie in Suriname. De voorzitter van de Inheemse vereniging Wayano geeft aan waarom deze dag zo belangrijk is voor de inheemsen.

De Dag der Inheemsen, ook wel Ingi Dei, is een officiële vrije dag in Suriname en valt op 9 augustus. De dag staat symbool voor respect voor en erkenning van de inheemse bevolking van Suriname. In 2006 heeft president Venetiaan de dag uitgeroepen tot nationale feestdag. Onze reporter van Culturu.com doet verslag.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ali
vrijdag 21 augustus 2020 06:32

9 Augustus. OudnieuwsAdvertentie

Suriname

Krin taki, een luchtig gesprek met President Chan Santokhi

Geplaatst

op

Img 535d7fb380cf 1

Krin Taki is een luchtig vraag gesprek met Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi. Journalisten worden in de gelegenheid vragen te stellen. Onze reporter van Culturu.com was hierbij aanwezig. In de 37e minuut stelt onze reporter Nancy Boldewijn namens Culturu.com enkele vragen.

  1. Hoe President Chan Santokhi het probleem van de koersstijging zal oplossen ?
  2. Hoe het probleem van de school opgepakt zal worden, aangezien er geen grote groepen in een lokaal mogen zitten en het openbaar vervoer nog niet is opengesteld
  3. Hoe President Chan Santokhi omgaat met de opmerkingen over nepotisme, aangezien zijn partner en de broer van de VP in RvC’s zijn.

Bron : Culturu.com / Communicatie Dienst Suriname

Lees verder

Suriname

Suriname weekend lockdown nadelig voor zondag markt

Geplaatst

op

Img D08094a8dbf5 1

Suriname worstelt met de lockdown in het weekend. De Saoena Markt ondervind hier de gevolgen van. Een zondagse markt wat altijd druk bezocht is. Kraamhouders merken de financiële consequenties , er wordt nauwelijks winst gemaakt, er is geen compensatie. Niet een ieder heeft de mogelijkheid om door de weeks te verkopen om op de Saoena markt te staan. Surinamers hopen op betere tijden en om terug te kunnen gaan naar de “oude” situatie.

Onze reporter van Culturu.com was op pad.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen