Suriname ALTIJD Dichtbij

Video

Politie Nederland controleert allochtonen vaak onterecht

Geplaatst

op

door

Nederlanders met een niet-Westerse achtergrond worden vaak ten onrechte gecontroleerd door de politie. Een aantal (bekende) personen en organisaties roepen dit al enige tijd, maar dit blijkt nu officieel uit een rapport dat vandaag is verschenen.

NIET RECHTVAARDIG
Ruim de helft van de mensen die staande zijn gehouden was allochtoon. En veertig procent van de gevallen waarin agenten mensen aanhouden met mogelijk verdacht gedrag, was niet te verdedigen. Ook controles bij autochtonen waren niet altijd terecht.

STEREOTYPERING
Van bewuste discriminatie is volgens de onderzoekers geen sprake. Wel gaan agenten met bepaalde stereotypen in het achterhoofd op pad en hebben ze een bepaald beeld van de “gemiddelde boef”. Daarbij denken ze vooral aan jongens uit lagere sociale klasse en bij elkaar geraapte groepen op basis van afkomst. Bijvoorbeeld de “Antillianen”, “Marokkanen”, “Surinamers”, “Oostblokkers”, of “kampers” en “aso’s”.

ETNISCH PROFILEREN MELDING
De politie denkt ook aan oplossingen. De politie.nl-app wordt binnenkort uitgebreid met een optie om mogelijk etnisch profileren te melden.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Ricardo Martodrono

autochtonen…och och

wendel

sta ik straat bij politie bureau doelwater te wachten op een parkeerplaats met beide knipperlichten aan, komt er een blanke jongen op een brommer met zijn zoon (waarschijnlijk 5 jaar) voor hem zitten op de brommer mij voorbij gereden net dat er twee politie agente en agent op de fiets mijn kant op komen fietsen. tegen de blanke jongen werd niets gezegd of gevraagd te stoppen, maar op mij kwamen ze meteen af en vroegen waarom ik stil sta ik ging mondig het gesprek aan en wilde de auto verplaatsen omdat dit agressief werd gevraag en ik er wat van… Lees verder »Advertentie

Suriname

Desi Bouterse toespraak op onafhankelijkheidsplein

Geplaatst

op

door

Desi Bouterse heeft vandaag op het onafhankelijkheidsplein de grote menigte toegesproken die hem hebben ondersteund.

Lees verder

Suriname

NDP menigte ondersteunt Desi Bouterse

Geplaatst

op

door

Een grote menigte van de Nationale Democratische Partij (NDP) is aanwezig om de president Desi Bouterse te ondersteunen. Het is een complete paarse vertoning. (zie video).

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen