dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
1
(1)

Zwendel bij export van hout

lees ook ...

Minister Sociale Zaken: “Verhogingen in Suriname zijn zwaar”...

De verhogingen in Suriname zijn zwaar, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Hij vult daarbij aan dat er soms bittere pillen ingenomen moeten worden om de econ...

De Vliegende Brigade heeft in samenwerking met de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht illegaal export van tientallen containers hout kunnen voorkomen. Alles was al in kannen en kruiken. Zelfs de douane had de containers al verzegeld. Er is nu een multidisciplinair onderzoek gaande, onder leiding van het Openbaar Ministerie. Vermoedelijk zijn medewerkers van verschillende diensten betrokken hierbij.

De directeur der Belastingen Ismael Kalaykhan  heeft bevestigd tegenover de pers dat het onderzoek gaande is. Het gaat volgens hem om honderd containers van een bepaalde exporteur. Veertig van deze containers zijn reeds onderzocht. Alle veertig containers blijken illegaal hout te bevatten. De ondernemer is eerste verdachte.

Het onderzoek is in volle gang, waardoor Kalaykhan niet meer informatie kan prijsgeven. Er is nog geen informatie over de inhoud van de overige zestig containers. “Van deze veertig is in ieder geval zeker dat daar onregelmatigheden zijn aangetroffen”. De directeur geeft aan, dat er in januari een tasforce in het leven is geroepen om onderzoek te doen naar misstanden zoals deze in de houtexport. Het gaat in  om strafbare feiten. Meerdere ministeries en de douane, SBB en de politie zijn in deze organisatie vertegenwoordigd.

Informatie over vermoedelijke onregelmatigheden heeft de autoriteiten bereikt, die daarna het onderzoek starten. Een bron vermeld ook dat er veel tegenwerking is ondervonden van verschillende diensten, die zouden moeten meewerken aan dit onderzoek. De vliegende brigade en de douane zijn zelfs bedreigd, en het onderzoek is afgeraden. Het OM moest  erbij gehaald  worden om verder te kunnen gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZwendel bij export van hout