vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Zwemmen in Paramaribo Zoo nu mogelijk

lees ook ...

Maandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 mil...

Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei president Chandrikapersad Santokhi, ma...

Velen hebben hier reikhalzend naar uitgekeken; het zwemmen in de Paramaribo Zoo. Vanaf vandaag is het zover. Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo, heeft officieel zijn  poorten voor het publiek geopend.

Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowirio. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu. Het is daarom dat het waterparkje de naam ‘Werehpai” kreeg, de archeologische vindplaats in Zuidwest Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt. De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.

Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZwemmen in Paramaribo Zoo nu mogelijk