zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zwemmen in Paramaribo Zoo nu mogelijk

lees ook ...

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

In het kader van de defensie samenwerking die Suriname heeft met de Verenigde Staten van America(VS)  brengt Admiraal Craig Stephen Faller uit de VS een ééndaags werkbezoek aan ons land op 13 januari ...

Velen hebben hier reikhalzend naar uitgekeken; het zwemmen in de Paramaribo Zoo. Vanaf vandaag is het zover. Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo, heeft officieel zijn  poorten voor het publiek geopend.

Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowirio. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu. Het is daarom dat het waterparkje de naam ‘Werehpai” kreeg, de archeologische vindplaats in Zuidwest Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt. De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.

Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Zwemmen in Paramaribo Zoo nu mogelijk