dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Zware wapens gestolen bij ex-president Bouterse

lees ook ...

Santokhi prioritizes sustainable energy for Caricom

The CARICOM nations should keep maximizing their potential renewable energy sources and raise the proportion of renewable energy in their energy mix. On the first day of the three-day Regional & S...

In de zaak waarbij er wapens zijn gestolen bij ex-president Desi Bouterse thuis is er nog een vijfde persoon aangehouden. Eerder zijn een politieman en drie andere mannen ingerekend.

Een speciaal team bestaande uit leden van het Openbaar Ministerie, de Militaire Politie en de politie zijn bezig met het onderzoek. Bouterse is op 29 juli thuis gehoord bij proces-verbaal. Het verhoor wordt maandag thuis bij hem voortgezet.

Alle mogelijke getuigen, alsmede functionarissen belast met het wapenbeheer van het Nationaal Leger zullen zoals het procedureel gebruikelijk is, ook gehoord worden.

Er is op 23 juni aangifte gedaan bij de Militaire Politie van diefstal van 46 wapens, waaronder zeer zware wapens. Het Openbaar Ministerie heeft de lijst van wapens die gestolen zijn vrijgegeven. Het gaat om:
– 3 Styer rifles
– 2 RPG’s
– 2 Multi-function Heavy machine guns
– 25 AK-47 geweren
– 1 Mitrailleur
– 5 Karabijnen
– 6 Taurus pistolen
– 1 Browning pistool

Het Openbaar Ministerie doet een beroep op de samenleving om betrouwbare en of relevante informatie in deze zaak te delen met de politie, meldt de unit Public Relations Openbaar Ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZware wapens gestolen bij ex-president Bouterse