woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Zware gevechtcursus militairen binnenland afgerond met certificaat

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: R...

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die aanvankelijk fel gekant was tegen de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), toonde zich nu redelijk tevreden over de behaalde resultaten. Hij be...

Studenten van de Surinaamse Militaire School (SMS) hebben een zware gevechtscursus afgerond te Cassipora en Redi Doti. De onderofficiersklas 19-01 hebben vaardigheden ontvangen om na hun stage effectief te functioneren binnen het leger. Zij ontvingen voor het succesvol afronden van de cursus een certificaat.

 “De gevechtscursus dient voor de cursisten als eindoefening van de opleiding, maar zou in feite door elke militair gevolgd moeten worden. Het is een cursus waarbij je in de praktijk in een echte gevechtssituatie skills opdoet”, volgens majoor Brian Landveld, die tevens directeur is van de SMS.

De aanvang van deze cursus was op 24 april. Het heeft 10 dagen geduurd onder leiding van kapitein Jermain Fraser. Het programma omvatte onder meer gevechtsvaardigheden en survivaltechnieken. Zestien studenten van de SMS en zeven militairen (zes onderofficieren en één soldaat) afkomstig uit andere afdelingen binnen de defensieorganisatie zijn de participanten geweest. De studenten zullen in mei  een stage van twee maanden aanvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZware gevechtcursus militairen binnenland afgerond met certificaat