Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Zware criminaliteit harder aangepakt

Geplaatst

op

door

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de zware criminaliteit harder aangepakt zal worden. De middelen hiervoor zijn in december beschikbaar gesteld.

Ook diverse diensten, die hierover informatie moeten verzamelen, zijn verder versterkt. Over de vele drugsexporten uit Suriname zei de minister dat ook daar zaken aan het licht worden gebracht en dat Suriname mede informatie heeft verschaft bij onderscheppen van drugs in het buitenland.

De minister liet weten zich eraan gestoord te hebben dat onlangs breed in de media is uitgemeten dat de politie twee dagen geen brandstof had en verklaarde dat door een administratieve fout bij Justitie en Politie de aanvraag van brandstof te laat heeft plaatsgevonden. Hierdoor was een tekort ontstaan, welke nu is opgelost. Ronnie Brunswijk (fractieleider ABOP) merkte op dat de politie niet eens een uur zonder brandstof mag zitten.

Aangaande de bestrijding van drugs deelde Van Dijk-Silos mee dat de drugsbestrijding op de Johan Adolf Pengel luchthaven en bij de Nieuw Haven is versterkt. Mahinder Jogi (VHP) vroeg hoe er in containers, waarin bacove en rijst verscheept worden, van de haven dan toch nog cocaïne geëxporteerd kon worden. Krishna Mathoera (VHP) vroeg aandacht voor de binnenkomst van de drugs. De minister gaf aan geen details te kunnen verschaffen, maar dat enkele zaken al in beeld zijn gebracht, waaronder de backtrackroute en ‘airstrips’.

De minister merkte op dat de afdeling Public Relations van de politie de resultaten van onderzoeken ook nauwkeuriger moet publiceren. In de media wordt de angstcultuur in stand gehouden. Diverse Assembleeleden bleven erbij dat er meer gedaan moet worden om de samenleving te beschermen tegen criminaliteit. De minister is blij met de ondersteuning die diverse Assembleeleden gaven door te stellen dat er niet bezuinigd mag worden bij de politie, de brandweer en het Nationaal Leger. Zij deelde mee dat bij verschillende autozaken ook al voertuigen zijn gekocht met de middelen die in december beschikbaar zijn gesteld, deze worden al ingezet.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen