Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Zware criminaliteit harder aangepakt

Geplaatst

op

door

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de zware criminaliteit harder aangepakt zal worden. De middelen hiervoor zijn in december beschikbaar gesteld.

Ook diverse diensten, die hierover informatie moeten verzamelen, zijn verder versterkt. Over de vele drugsexporten uit Suriname zei de minister dat ook daar zaken aan het licht worden gebracht en dat Suriname mede informatie heeft verschaft bij onderscheppen van drugs in het buitenland.

De minister liet weten zich eraan gestoord te hebben dat onlangs breed in de media is uitgemeten dat de politie twee dagen geen brandstof had en verklaarde dat door een administratieve fout bij Justitie en Politie de aanvraag van brandstof te laat heeft plaatsgevonden. Hierdoor was een tekort ontstaan, welke nu is opgelost. Ronnie Brunswijk (fractieleider ABOP) merkte op dat de politie niet eens een uur zonder brandstof mag zitten.

Aangaande de bestrijding van drugs deelde Van Dijk-Silos mee dat de drugsbestrijding op de Johan Adolf Pengel luchthaven en bij de Nieuw Haven is versterkt. Mahinder Jogi (VHP) vroeg hoe er in containers, waarin bacove en rijst verscheept worden, van de haven dan toch nog cocaïne geëxporteerd kon worden. Krishna Mathoera (VHP) vroeg aandacht voor de binnenkomst van de drugs. De minister gaf aan geen details te kunnen verschaffen, maar dat enkele zaken al in beeld zijn gebracht, waaronder de backtrackroute en ‘airstrips’.

De minister merkte op dat de afdeling Public Relations van de politie de resultaten van onderzoeken ook nauwkeuriger moet publiceren. In de media wordt de angstcultuur in stand gehouden. Diverse Assembleeleden bleven erbij dat er meer gedaan moet worden om de samenleving te beschermen tegen criminaliteit. De minister is blij met de ondersteuning die diverse Assembleeleden gaven door te stellen dat er niet bezuinigd mag worden bij de politie, de brandweer en het Nationaal Leger. Zij deelde mee dat bij verschillende autozaken ook al voertuigen zijn gekocht met de middelen die in december beschikbaar zijn gesteld, deze worden al ingezet.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder

Suriname

Negen dames gaan voor titel Sa Ndyuka Uma contest 2019

Geplaatst

op

door
San Djuka Uma Contest 2019

Op 26 juli 2019 wordt het Sa Ndyuka Uma 2019 contest gehouden in de Anthony Nesty Sporthal in Suriname.

Het laatste Sa Ndyuka Uma contest werd in 2007 gehouden. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma. Met dit initiatief beoogt de stichting de culturele en maatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeen en Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten.

Dames diemeedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma:
1)Dinge Romaica
2)Misdjan Zuwena
3)Bow Kedischa
4)Engelhart Marcella
5)Misiedjan Sudeska
6)Goddet Odile
7)Kodjo Rachel
8)Djanie Livinia
9)Toto Vhy-Shelt

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X