maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Zware boetes voor bouwers die vergunningsvoorwaarden niet naleven

lees ook ...

Goodwill swim meet in Trinidad & tobago

De 26ste editie van de jaarlijkse Goodwill Swim Meet wordt de volgende week gehouden in Trinidad & Tobago twee jaar nadat Suriname gast- en organiserend land was van de 26ste editie van dit zwem e...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), zegt dat er wijzigingen nodig zijn in de vergunningsvoorwaarden bij bouwwerkzaamheden. Vooral tegen personen die onverantwoord materiaal langs de weg laten staan zal er worden opgetreden. Nurmohamed zegt dat hij sowieso de vergunningseisen zal aanpassen en dat er veiligheidsmaatregelen worden getroffen door de bouwer.

Als de bouwer zich niet aan deze maatregelen houdt, dan zal die een zware boete opgelegd krijgen, beweert de OW-topman. Er wordt dus aan de regelgeving gewerkt. Districtscommissarissen (dc’s) kunnen worden ingeschakeld om op te treden tegen personen die hardleers zijn, laat Nurmohamed weten.

Onlangs is er gesproken over terreinen die zijn verstrekt in het Sabaku-project. De ABOP-fractieleider Obed Kanapé heeft twee terreinen gekregen op dit project in Paramaribo-Noord. Hij heeft in januari de aanvraag gedaan en in korte tijd heeft hij de grondpapieren ontvangen, terwijl anderen – die ook bij hem aankloppen – jaren wachten. Sommigen gaan zelfs dood in afwachting van een stuk terrein. Kanapé heeft terreinen gekregen van 854.67 m2 en 872.14 m2.

Ten aanzien van de bouwvergunningen in het Sabaku-project, zegt de minister dat de toestemming is afgekeurd. Er is in het gebied geen sprake van een verkavelingsvergunning, dus niemand mag handelen in dat gebied.

“We moeten als overheid leren om het goede voorbeeld te geven en geen politiek voeren. Alles is nietig daar, want OW geeft de verkavelingsvergunning en die is niet gegeven,” zegt hij verder. Het Sabaku-project loopt bovendien ook onder water. Volgens de OW-minister is het gebied niet geschikt om te bouwen. Dat is ook de reden waarom er ook geen bouwvergunning is verstrekt. Opeenvolgende ministers van OW worden met de ontwateringsproblemen geconfronteerd.

De woningnood is groot, maar hij adviseert dat adviezen van OW in acht genomen worden. Hij heeft zijn collega van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk, ook schriftelijk ingelicht over de adviezen. De minister weet dat de mensen in het Sabaku-project als ze toch bouwen vaak onder water zullen staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZware boetes voor bouwers die vergunningsvoorwaarden niet naleven