Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Zware aanrijding in Suriname; twee doden en vier gewonden

Geplaatst

op

Kaarsjes

Gisteren hebben twee personen het leven gelaten door een dodelijke aanrijding aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 14. Vier personen zijn gewond geraakt en zijn per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een van de gewonden, was niet aanspreekbaar maakt de politie bekend.

 Een personenwagen, die bestuurd werd door een vrouw die ook het leven gelaten heeft, reed richting zuiden. Volgens onderzoek van de politie kwam er een tegenligger aan. Op gegeven moment wilde een terreinwagen inhalen. Om een aanrijding te voorkomen, week de vrouw uit en kon de aanrijding met de tegenligger niet voorkomen. De bestuurder van de terreinwagen die aangemerkt wordt als de veroorzaker, is doorgereden, deelt Naarden mee. 

De vrouw en haar dochter hebben ter plekke het leven gelaten. Een andere vrouw die ook in de auto zat, was niet aanspreekbaar. De vierde persoon, een man is eveneens gewond geraakt. In de andere auto zaten een man en een vrouw die ook voor behandeling afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. 

Bron: Politie Suriname

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Atja Naast Alles dat er door de jaren heen
zondag 12 juli 2020 23:20

Oo Verschrikkelijk., oo. Oo, Wat erg. God zal me. De nabestaanden, de. Familie. De slachtoffers Die hardrijders, die doodrijders. De DOORRIJDERS. Verdorie. Het exuus, van door de schrik doorgereden gaat erbij er bij mij niet op. Je weet, dat je hard gereden hebt, een aanreiding veroorzaakt hebt , de klap gehoord hebt. Dan ga je van schrik juist stil staan, en over je hele body heen trillen, Maar je staat stil, een eind verderop. Je bent bang en van de kaart misschien Maar je vlucht niet weg, Verdorie.. Ik vind dit zo erg, zo erg. Je levenlang, met het groot… Lees verder »

Tak Torie
maandag 13 juli 2020 04:13

Het wordt tijd dat dit soort misdrijven zwaar wordt gestraft

Spider
maandag 13 juli 2020 06:48

Bestrafd de snelheid duivels of wegpiraat …levenlangs gevangenis straf

Fidjai
maandag 13 juli 2020 08:53

Ja. Dood door schuld. Heel veel hebben een gekochte rijbewijs. Corruptie is juist toegenomen.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen