vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Zuurstofmachines en koelkasten met zonnepanelen voor MZ van Unicef

lees ook ...

54 vreemdelingen genaturaliseerd

De Nationale Assemblée (DNA) heeft in de openbare vergadering van dinsdag 06 december 2022 de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse Nationaliteit door naturalisatie aan 54 personen met algem...

Unicef heeft dinsdag 52 zuurstofmaskers en drie vaccinnekoelkasten voorzien van zonnepanelen geschonken aan de Medische Zending. Dit is een grote ondersteuning voor de gezondheidszorg landelijk, maar  het binnenland in het bijzonder. Het is de bedoeling om vooral de covid-19 vaccins op een juiste gekoelde wijze te kunnen bewaren 24 uur per dag.

De  poli’s die de koelasten in bezit krijgen zijn  al aangewezen. Het zijn Pelele Tepoe, Apetina en Heikununu. MZ-directeur Herman Jintie was zeer ingenomen met  de donatie. “Temeer voor degenen die deze apparaten zullen gaan gebruiken ben ik blij,” zegt hij. Veel tijd, menskracht en geld kunnen nu bespaart worden met de komst van deze schenking. Ook kan de kwaliteit nu beter gewaarborgd worden volgens Jintie.

Het communicatieprogramma  van het Covid-19-vaccin aan de inheemsen ‘draait op volle toeren’.

Het zorgpersoneel wordt ook voorbereid om het Covid-19-vaccin een plaats te geven in de reguliere zorgdienstverlening van de MZ. “Want als de inwoners over de brug komen om zich toch tegen Covid-19 te laten inenten, moeten zij dat gelijk kunnen toedienen.” Deze vaccinkoelkasten garanderen dat nu. De 52 zuurstofmachines moeten moeten uitkomst bieden voor de thuisisolatiepatiënten. Zij hebben nu zuurstof ter beschikking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuurstofmachines en koelkasten met zonnepanelen voor MZ van Unicef