donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Zuurstofleveranciers blijven zich inzetten

lees ook ...

Grootoperhoofd der Saramaccaners eist vrijlating Asawinie Ed...

Het Grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni heeft de voorzitter van het Parlement, Marinus Bee MSc. LL.B in een brief gevraagd om zijn invloed aan te wenden om de onmiddellijke vrijlating v...

 Er is een toename van zuurstofaanvragen voor de ziekenhuizen. De zuurstofbedrijven hebben tot nu toe aan de vraag voldoen. “Weliswaar met de nodige uitdagingen”, erkent Roger Hogenboom, directeur van Ingas NV.

De vraag is nu groter, omdat de covid-19-besmettingen oplopen. Zowel Ingas NV als Suroxplan rekenen erop dat de stijging niet zo zal zijn als in India of Brazilie, omdat wij een kleiner bevolking hebben. “We hebben niet zo een grote bevolking en ook niet zulke grote aanvragen van zuurstof. Onze leveranciers hebben ons in elk geval tot nu toe niet in de steek gelaten”, aldus Linger.

De pandemie is ook voelbaar in deze bedrijven. De medische situatie trekt een zware wissel op het personeel. “Ook zij worden moe. Het zuurstofverbruik neemt toe en we moeten nieuwe installaties plaatsen”, zegt Hoogeboom.

De medewerkers van beide bedrijven brengen offers. “Ze blijven zich inzetten om de zorginstellingen te voorzien. Je kunt gewoon niet stoppen, want mensen rekenen op de zuurstof”, legt Hogenboom uit

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuurstofleveranciers blijven zich inzetten