zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(1)

Zuurstofbedrijven kijken terug op leerzame periode door corona

lees ook ...

Gratis hulp bij belastingaangifte gedurende april

Gedurende de maand april worden belastingplichtigen kosteloos geholpen bij het invullen van hun aangiftebiljetten voor inkomsten- en vermogensbelasting. Dit initiatief staat bekend als de Self Assesse...

De coronabesmettingen dalen. Ziekenhuizen hebben het nu minder druk, omdat er minder ziekenhuisopnamen noodzakelijk zijn. Hierdoor hebben de zuurstofbedrijven als Cobo Holding en Ingas een adempauze, nadat zij met man en macht moesten produceren om patienten genoeg zuurstof te kunnen geven. Naast hen is er ook ondersteuning geweest van het bedrijfsleven en Nederland in meerdere diensten.

Iwan Ramjiawan, is technische verantwoordelijke van Cobo Holding. Hij kijkt terug op een hectische, maar wel leerzame en behulpzame periode. “Want zonder de steun van zoveel bedrijven tijdens de heftige coronagolven hadden we het nooit alleen kunnen bolwerken. Een zuurstoffles kunnen we vullen met 99,5 procent zuurstof, maar deze moet dan nog wel op tijd bij de patiënt komen.”

“Denk namelijk nooit dat je bij de start van je bedrijf met 30, 40 procent van jouw capaciteit moet kunnen draaien. Je zal op alles moeten zijn voorbereid,” aldus Ramjiawan. Het personeel moest worden beloond voor zijn diensten, “want zonder hen sta je nergens”, zegt Ramjiawan. “Die motivatie, die extra kracht, is van wezenlijk belang. Met een bonus, lekker eten en een schouderklopje hielp de staf hen door deze drukke periode.” Alles bij elkaar zijn er wijze lessen geleerd tijdens de pandemie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuurstofbedrijven kijken terug op leerzame periode door corona