dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Zuurstofapparaten en PPE aangekomen in Suriname

lees ook ...

New management team EBS with Brunswijk at the wheel

The government extends its gratitude to Leo Brunswijk, the younger brother of Vice President Ronnie Brunswijk, who plans to assume leadership of the Energie Bedrijven Suriname (EBS). The state-owned c...

Gisteren 02 juni 2021 landde het vliegtuig met  de persoonlijke beschermingsmiddelen en de beloofde apparaten die medicinale zuurstof produceren, op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. De hulpgoederen zijn door Nederland beschikbaar gesteld aan Suriname om in te zetten voor covidpatiënten.

Met de hulp uit Nederland wordt het tekort aan zuurstof en beschermingsmiddelen in de ziekenhuizen opgevangen. De consul van de Nederlandse ambassade, Peter Frerichs, die namens de Nederlandse ambassadeur in Suriname aanwezig was op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, zegt hiervan: “we zijn heel blij dat Nederland dit heeft kunnen doen voor Suriname. Wat we allemaal hebben verzameld en nog steeds verzamelen, daar zit er grote behoefte aan. De twee apparaten die zuurstof produceren en de grote hoeveelheid aan hulpmiddelen zullen het tekort wegwerken”.

Er is de afgelopen periode een grote inzameling in Nederland gehouden, zowel vanuit overheidswege en medici als vanuit de diaspora gemeenschap in Nederland. Naast de hulpgoederen zijn er met een ander vliegtuig vijf militairen naar Suriname gekomen om de apparaten te helpen installeren en mensen op te leiden in het omgaan hiermee, dit zodat de zuurstofproductie weer opgang kan komen.

Luziano Truideman, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS)zegt hierover: “met de donatie zullen wij zeker instaat zijn een vuist te vormen tegen de effecten van de pandemie”. De zuurstofapparaten zullen naar zijn zeggen ingezet worden om de zuurstofvoorziening naar de ziekenhuizen te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuurstofapparaten en PPE aangekomen in Suriname