dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Zuurstof uit Frans-Guyana behoed ons voor ramp

lees ook ...

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Natio...

Het dreigende tekort aan zuurstof is tijdelijk afgewend, door een bezending uit Frans-Guyana.  “In elk geval hebben wij nu genoeg zuurstof dit weekend om de tijd tot maandag te overbruggen”, zegt Roger Hogenboom, directeur van Ingas desgevraagd.

Volgens een bekendmaking van de overheid zal  het Nederlandse ministerie van Defensie twee zuurstofcontainers in Suriname  inzetten om de acute behoefte aan medicinaal zuurstof op te vangen.

Er ontstond een kritieke situatie toen de aanvoer uit Trinidad en Tobago niet meer gegarandeerd kon worden. Ingas en Suroxplan sloegen alarm. Suroxplan verwacht dat de zuurstoftanks pas maandag aankomen en rekent erop, dat de situatie zich daarna zal normaliseren.

In  een spoedmeeting vrijdag werd de Franse ambassadeur Antoine Joly ingeschakeld om vanuit  Frans-Guyana zuurstof te betrekken. Uiteindelijk moesten de juiste papieren in snel tempo in orde worden gemaakt om het zuurstof hier te krijgen. Een speciale vergunning werd dus aangevraagd  en verleend, zodat de veerboot Gabrielle dit weekend ingezet kon worden  voor de Franse Trucker, om zo de zuurstoflevering te garanderen.

“Want eigenlijk mag er geen zwaar vervoer op de weg zijn op de zondag in Frans-Guyana, maar de verzekering hebben wij gekregen dat het kan vanwege de noodsituatie”, legt Hogenboom uit. Hij is opgelucht dat dit is bereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuurstof uit Frans-Guyana behoed ons voor ramp