maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(2)

Zusterorganisaties Nederland keuren handeling actievoerders af

lees ook ...

In een schrijven aan de pers hebben Zusterorganisaties van de politieke partijen VHP, ABOP, NPS en Pertjajah Luhur hun diepe verontwaardiging en afkeuring uitgesproken over het geëtaleerd gedrag tegen de President van de Republiek Suriname Chandrika Santhoki door een groep, die zich actievoerders noemde. Dit speelde zich af op 10 september 2021 in Nederland tijdens de Anton de Kom lezing.

De organisaties benadrukken dat zij het recht op meningsuiting en demonstratie respecteren. Echter het doen van denigrerende en beledigende uitspraken jegens het Staatshoofd, van hun land van herkomst is geenszins een uiting van wederzijds respect en waardering.

Er zijn verbazingwekkende racistische en vulgaire uitspraken gedaan in de richting van het Staatshoofd van het land, dat voorop gaat in multiculturele en multi-etnische samenleving, die sinds mensenheugenis vreedzaam en in goede harmonie, gebroederlijk naast elkaar wonen, benadrukken zij.

De president, die zij ook zien als hun  president was in Nederland  op werkbezoek om hun land van herkomst op de wereldkaart te zetten en netwerken te creëren, in het belang van de ontwikkeling en vooruitgang van het land en volk.

Zij hopen en verwachten dat deze voor hen onbesuisde actie als een incident kan worden beschouwd en dat de initiatiefnemers tot inkeer komen en zulke acties, die de Zusterorganisaties  met klem afkeuren, in de toekomst achterwege laten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZusterorganisaties Nederland keuren handeling actievoerders af