woensdag 24 april 2024
28 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Zuidkorea doneert US 50.000 aan Suriname ivm overstromingen

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

De Republiek Zuidkorea heeft USD 50.000 aan Suriname gedoneerd om de overstroomde gebieden in het binnenland die tot rampgebied zijn verklaard te helpen. De donatie vond plaats op 05 juli door tussenkomst van het Directoraat Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Suriname kampt sedert maart 2022 met hevige regenval welke in diverse gebieden in het binnenland, enkele districten en de kustvlakte hebben geleid tot overstromingen met het gevolg dat het normale leven is ontwricht. Het ministerie van BIBIS heeft onmiddellijk naar diverse lokale ambassades, bilaterale- en multilaterale samenwerkingspartners het verzoek gericht voor ondersteuning.

Verschillende bevriende naties en internationale organisaties hebben positief op dit verzoek gereageerd, waarbij in sommige gevallen hulpgoederen aan Suriname zijn geleverd of technische assistentie beschikbaar is gesteld. De Zuid-Koreaanse overheid heeft ook gereageerd op deze oproep en heeft intussen via de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) een donatie gedaan voor een bedrag van USD 50.000.

De Surinaamse regering is de diverse bevriende naties en internationale organisaties erkentelijk voor alle humanitaire en financiële hulp die tot nog toe is aangeboden aan Suriname en is ervan verzekerd dat deze hulp de nood enigszins zal helpen verlichten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuidkorea doneert US 50.000 aan Suriname ivm overstromingen