zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

Zuid-Koreaanse SK-Group wil investeren in Suriname

lees ook ...

Reyme pleit voor dienstplicht

Steven Reyme, A20-voorzitter erkent dat de gemeenschap te kampen heeft met verval van normen en waarden en dat de overheid dit moet aanpakken. Jongeren die niet meer naar school willen, moeten de juis...

Een handelsdelegatie uit Zuid-Korea, de SK-group, was op bezoek bij president Chandrikapersad Santokhi, omdat zij geïnteresseerd zijn om samen te werken met Suriname. De SK-group uit Zuid-Korea, heeft serieuze interesse om te investeren in Suriname.

Deze interesse is een gevolg van het bezoek van Jang Sung Min, een speciale afgezant van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol, aan president Santokhi eerder dit jaar. De SK- group is een bundeling van bedrijven in verschillende sectoren en is het 2e grootste conglomeraat van Zuid-Korea.

De SK- group heeft onder andere belangstelling in de olie- en gassector, carbon credits, toerisme en agrarische sector. De investering zal meer werkgelegenheid voor de Surinaamse bevolking creëren.
Suriname kijkt ook uit naar een strategische samenwerking op het gebied van gas, waar Zuid-Korea enorme ervaring mee heeft.

De interesse vanuit het buitenland is het gevolg van goed beleid gevoerd door de Surinaamse regering onder leiding van president Santokhi en de internationale aanwezigheid van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuid-Koreaanse SK-Group wil investeren in Suriname