zaterdag 23 september 2023
27.2 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Zuid-Koreaanse milieudelegatie bespreekt carbon kredieten met president Santokhi

lees ook ...

RvC SITA, Investering bevorderend agentschap, officieel geïn...

President Chandrikapersad Santokhi installeerde op 12 september 2023, de Raad van Commissarissen voor de Suriname Investment Trade Agency (SITA), dat vanaf nu het handel en investering bevorderend age...

Een delegatie van het Korea Forest Service (KFS), het Zuid-Koreaanse bosbeheer, heeft een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi in Suriname. De delegatie is in het land om te praten over Suriname’s inspanningen om carbon kredieten te verkrijgen en de mogelijkheden voor investeringen. President Santokhi beschouwde het bezoek als een belangrijke mijlpaal in de relatie tussen beide landen.

Hij benadrukte vooral de ontwikkeling van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname, met name de noodzaak van carbon kredieten. De delegatie, geleid door Bae Jaesoo, voorzitter van het Zuid-Koreaanse National Institute of Forest Science, een subafdeling van het KFS, werd ook ontvangen door minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM).

President Santokhi merkte op dat Zuid-Korea een opmerkelijke groei en ontwikkeling heeft doorgemaakt, mede dankzij internationale steun en strategisch beleid gericht op industrialisatie en economische hervorming. Hoewel de omstandigheden in Suriname anders zijn dan die in Zuid-Korea, gelooft het staatshoofd dat er lessen kunnen worden getrokken uit de ervaringen van Zuid-Korea.

Hij benadrukte dat Suriname momenteel sterk afhankelijk is van inkomsten uit de goud- en oliesector, maar streeft naar de ontwikkeling van andere sectoren, zoals productie en landbouwindustrie, toerisme en hernieuwbare energie.

President Santokhi benadrukte de noodzaak om niet langer afhankelijk te zijn van één enkele industrie en een duurzame economie te creëren. Hij verklaarde dat er veel potentieel is voor samenwerking met Zuid-Korea op verschillende gebieden. De natuurlijke hulpbronnen van Suriname, zoals bauxiet, goud, olie en gas, zijn lucratieve sectoren voor investeringen.

Tegelijkertijd is het land bezig om de omstandigheden voor investeringen te verbeteren. Het tegengaan van de effecten van klimaatverandering is daarbij essentieel. Suriname verwelkomt daarom samenwerking met landen zoals Zuid-Korea, die ervaring hebben in de ontwikkeling van carbon marktmechanismen en duurzame ontwikkelingsprojecten.

Delegatieleider Jaesoo gaf aan dat hij tijdens de ontmoeting met regeringsfunctionarissen een beter inzicht heeft gekregen in Suriname’s toewijding om het ecosysteem en de bossen te behouden. Hij ziet veel potentieel in verdere samenwerking tussen beide landen. Jaesoo was onder de indruk van het feit dat Suriname zowel een van de meest bosrijke als een van de weinige carbon negatieve landen ter wereld is.

Na de ontmoeting met de Surinaamse regering is het volgende plan om Surinaamse deskundigen uit te nodigen voor een bezoek aan Zuid-Korea om verdere samenwerking en de ontwikkeling van carbon kredieten te bespreken. Daarnaast is het de bedoeling om een samenwerkingsdocument op het gebied van bosbeheer te ondertekenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuid-Koreaanse milieudelegatie bespreekt carbon kredieten met president Santokhi