woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(2)

Zuid-Korea doneert US$ 1 miljoen aan Suriname voor ontwikkelingsprojecten

lees ook ...

Verjonging inspectieapparaat: “Eerste ronde selectie s...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. ...

De zaakgelastigden van de ambassade van de Republiek Zuid-Korea in Venezuela, Hanuk Chung en Inyong Hwang, brachten onlangs een werkbezoek aan Suriname. De delegatie werd ontvangen door Elizabeth Bradley, directeur Internationale Samenwerking (DIS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Zuid-Korea heeft voor 2023 een bedrag van US$ 1 miljoen aan Official Development Assistance (ODA) goedgekeurd voor Suriname.

ODA is een vorm van ontwikkelingshulp gericht op duurzame sociale en economische ontwikkeling om het welzijn van de bevolking te verhogen. Daarnaast werden er besprekingen gehouden over een mogelijke overeenkomst voor internationale samenwerking en managementtrainingen voor departementsdirecteuren en afdelingshoofden.

De Zuid-Koreaanse delegatie bracht bezoeken aan de instanties die in aanmerking kwamen voor de ODA. Er werd een bedrag van US$ 600.000 toegekend aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor de aanschaf van vier graafmachines ter bevordering van landbouwgronden. Ook ontving het ministerie van Volksgezondheid US$ 400.000 voor de aanschaf van medische apparatuur voor diverse afdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Elsje Finck-Sanichar College (COVAB).

Op 6 september 2023 werd een bezoek gebracht aan RUDISA Motor Company, de leverancier van de graafmachines van het merk HYUNDAI. De eerste graafmachine was al op 2 september 2023 in gebruik genomen tijdens een bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan het Kabalebo gebied. De graafmachine werd ingezet voor de aanleg van een weg vanuit Nickerie naar Apoera, ter ondersteuning van agrariërs. De Zuid-Koreaanse delegatie bekeek ook de tweede graafmachine, die zal worden ingezet voor landbouwdoeleinden in Nickerie.

Verder had de delegatie een gesprek met Fauzia Poese, lid van het directieteam van het AZP. Er werd aangegeven, dat de medische middelen voornamelijk uit Nederland en Duitsland zullen komen en worden ingezet op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Angela Wallerlei Kumbangsila, algemeen directeur van COVAB, legde uit dat de geschonken apparatuur zal worden gebruikt voor het upgraden van praktijklokalen om kwalitatief verpleegkundig onderwijs te bieden.

De officiële overdracht van de donormiddelen aan Suriname zal naar verwachting plaatsvinden eind november of begin december.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZuid-Korea doneert US$ 1 miljoen aan Suriname voor ontwikkelingsprojecten