maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Zorgwekkende trend in Suriname: 23% van jongeren stopt vroegtijdig met school

lees ook ...

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft doo...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft alarm geslagen over de alarmerende situatie van schoolverlaters onder jongeren. Het valt op dat voornamelijk jongens de school verlaten om te gaan werken. Recente gegevens tonen aan dat ongeveer 23 procent van de jongeren vroegtijdig stopt met school. Deze trend wordt in verband gebracht met de steeds toenemende kosten van levensonderhoud.

Jongens voelen zich gedwongen om te gaan werken om financieel bij te dragen, wat leidt tot achteruitgang in prestaties en een verminderde aanwezigheid op school, of zelfs volledig stoppen met hun studie. Ori benadrukt dat dit geen situatie is waar we trots op kunnen zijn en dat het ministerie van Onderwijs er alles aan doet om vroegtijdige schoolverlaters te voorkomen.

Ondanks pogingen van NGO’s om te helpen, blijft de economische situatie ervoor zorgen dat meer jongens prioriteit geven aan het ondersteunen van alleenstaande moeders en ervoor kiezen om te gaan werken. Er is inderdaad een grote vraag naar arbeidskrachten in sectoren zoals de bouw en in de buurt van goudvelden.

Zowel de private als publieke sector heeft tal van lopende projecten, wat resulteert in aanzienlijke afwezigheid op scholen, met name op Lagere Beroepsonderwijs (LBO)-scholen, waar jongeren eerder geneigd zijn om te werken dan hun studie prioriteit te geven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgwekkende trend in Suriname: 23% van jongeren stopt vroegtijdig met school