donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana’s vraagt om actieplan

lees ook ...

Regering zet ambitieuze doelen voor tweede helft regeerperio...

De regeringscoalitie is op maandag 25 september 2023 bijeengekomen met een tweeledig doel. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte het cruciale belang van deze komende periode en vergeleek deze ...

De dienst ‘s Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpassing van het Regionaal Actieplan voor de lederschildpad in Suriname te bespreken.

Tijdens de workshop werkten de deelnemers met de vier strategische lijnen van het Regionaal Actieplan (RAP) voor de lederschildpad in de Noord-West Atlantische regio. Ze verzamelden gezamenlijk input, die vervolgens gepresenteerd zal worden tijdens een regionale workshop in juni 2023. De landen Suriname, Guyana, Frans-Guyana en Trinidad en Tobago zullen bij deze workshop betrokken zijn.

Recente gegevens (2018, 2019) tonen zorgwekkende afnames aan in de lederschildpaddenpopulaties in de Guiana’s en Trinidad en Tobago, die voorheen de grootste kolonies nestelingsgebieden ter wereld hadden. Het Regionaal Actieplan richt zich op het implementeren van beschermende maatregelen voor de nestelende populaties van lederschildpadden in deze regio.

De workshop bracht verschillende belanghebbenden samen, waaronder vertegenwoordigers van LBB/NB, diverse ministeries, ngo’s, tour operators en andere organisaties. De deelnemers werden verdeeld in vier groepen op basis van de strategische lijnen, waar ze hun input hebben gegeven en gepresenteerd.

Deze workshop markeert een belangrijke stap in de gezamenlijke inspanningen om de lederschildpaddenpopulaties te beschermen en te behouden. Samenwerking tussen landen en belanghebbenden is van essentieel belang om deze iconische soort te beschermen en een duurzame toekomst voor de lederschildpadden te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana's vraagt om actieplan