zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(2)

Zorgsector onder zware druk; medici roepen op tot vaccinatie

lees ook ...

Kwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een evaluatiemeeting gehouden over de koopkrachtversterking die voortvloeit uit het Sociaal Programma. Tijdens deze bijeenkomst ware...

Covid-19 teistert Suriname en de rest van de wereld nu al langer dan een jaar. Suriname is momenteel in de vierde besmettingsgolf belandt, terwijl er nauwelijks een daling van de derde besmettingsgolf is gekend. Veel burgers zijn heel ernstig ziek geworden. Het gaat om zowel jonge als volwassen personen die, ondanks de geboden hulp, zijn gestorven.

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is bezorgd, omdat het zorgsysteem mede vanwege het steeds toenemende aantal besmette mensen en ernstig zieken als gevolg van Covid-19 zwaar onder druk staat. “De werklast voor het gezondheidspersoneel is heel hoog, de beschikbare geneesmiddelen en verbruiksartikelen zijn schaars. Ook de reguliere zorg, zogenoemde non-Covid-zorg, heeft erg veel te verduren als gevolg van deze situatie en komt voor een belangrijk deel in het geding,” schrijven de medici.

Voor het keren van het tij is ons aller inspanning vereist. De VMS doet nogmaals het verzoek aan een ieder om zich te houden aan de Covid-19-maatregelen, met name de MoHanA-maatregelen: mond-, neusmasker op, handen wassen en afstand houden alsook het mijden van grote groepen mensen bij elkaar.

Zij geven verder aan dat ziekte dan wel ernstige ziekte als gevolg van Covid-19 te voorkomen is middels vaccinatie. De VMS roept elke burger op om zich te laten vaccineren (teki dresi, wakti siki). Voor nadere informatie over de vaccinatie kunnen burgers met hun huisarts contact opnemen.

“Covid-19 raakt ons allen, gezamenlijk gaan wij vol de strijd hier tegen aan. De tools hiervoor hebben wij reeds in onze eigen hand, we moeten die nu goed gebruiken,” schrijft de VMS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgsector onder zware druk; medici roepen op tot vaccinatie