donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Zorgraad praat over het gebrek aan een basiszorgverzekering

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

De wettelijk verplichte basiszorgverzekering wordt door geen enkele verzekeringsmaatschappij aangeboden. Dit opvallende gebrek in de zorg werd besproken tijdens de eerste openbare vergadering voor het jaar van de Zorgraad  op zaterdag 11 december 2021 in de Ballroom van het Lalla Rookh gebouw.

Volgens artikel 4 in Wet Nationale Basiszorgverzekering met betrekking tot de verzekeringsplicht, is iedere ingezetene verplicht zich te verzekeren tegen de kosten van de basiszorgvoorzieningen. Echter blijkt het dat deze door geen enkel verzekeringsmaatschappij aangeboden wordt. Er zijn bedrijven die dat willen aanvragen voor hun personeel en als antwoord krijgen dat die optie er niet is.

Verder is er geen transparantie over de medicijnen die wel of niet vallen onder de verzekering waardoor in vele gevallen de verzekerde er zelf voor moet opdraaien. Volgens Glynis Tjon Eng Soe, voorzitter van de Zorgraad hebben we geen baat bij deze wet als niemand zich daaraan kan houden. Andere punten die aan de orde kwamen tijdens deze vergadering waren onder andere; applicatieplicht en toeslag, afname van het aantal verzekerden, gebrek van uniforme tarieven en premies en in het bezit zijn van een Bazo-kaart biedt nauwelijks voordelen.

Javier Asin, voorzitter van het Nationaal Coördinatie Team Covid-19 presenteerde een rapport over de acties ondernomen met betrekking tot het coronavirus en ging breedvoerig in op diverse vragen. De Zorgraad houdt normaliter tweemaal per jaar een openbare vergadering, deze werd dit jaar vanwege de aanhoudende coronapandemie steeds uitgesteld. Bij deze gelegenheid kan elke burger zijn zegje doen, vragen stellen en zich laten informeren over de zorgvoorziening in Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgraad praat over het gebrek aan een basiszorgverzekering