woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Zorgpersoneel AZP krijgt grondpapieren

lees ook ...

DNA- voorzitter: in harmonie samenwerken aan standvastig ver...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) memoreer ik met trotse bezorgdheid de 48ste herdenking van onze staatkundige onafhankelijkheid. De vele uitdagingen, waar we momenteel mee worden geconf...

Ruim 200 zorgmedewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben dinsdag hun grondpapieren in ontvangst mogen nemen. Bij deze gelegenheid wees president Chandrikapersad Santokhi op het harde werk dat binnen korte tijd is verzet om deze mensen tegemoet te komen. Dat elke Surinamer van een stuk grond moet worden voorzien, is het beleid van de regering.

“Een van de belangrijkste dingen, die mensen nodig hebben, is een dak boven het hoofd. En voordat, dat komt, is het hebben van een bouwkavel, een must. Gebruikt u dit stukje grond, daarom nuttig”, deelde president Santokhi mee.

Hij gaf verder aan dat zorgverleners een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Ook tijdens Covid-19 waren zij een rots in de branding. “Er moet zeker nog meer gedaan worden voor deze groep”, merkte de regeringsleider op.

Het hebben van een eigen kavel zorgt voor stabiliteit in het leven. “Het ligt in de bedoeling dat 1700 bereidverklaringen worden verstrekt aan personen in de zorg en ook andere groepen”, zei minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). De percelen liggen te Geertruidenberg aan de Commewijnerivier in het district Commewijne.

Personen die hiervoor in aanmerking zijn gekomen, zullen binnen zes maanden de nodige stappen moeten ondernemen om de definitieve beschikking in handen te krijgen. Minister Vorswijk vroeg dat dit tijdig wordt gedaan zodat de verklaringen niet vervallen.

Naast het staatshoofd en minister Vorswijk waren ook vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig in het AZP.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgpersoneel AZP krijgt grondpapieren