zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Zorgpersoneel AZP in actie

lees ook ...

Vandaag demonstreert het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bij de ingang van de Spoedeisende Hulp(SEH).  Vanaf afgelopen woensdag in men ‘spontaan in actie’ gegaan.  Dit is dus de derde dag van de actie. De beloofde acht procent-loonsverhoging  en andere toelagen van de overheid zijn uitgebleven volgens vakbondleider Lloyd Pool in gesprek met de pers. De werkgever blijft alleen maar beloven.

 “Hetgeen waarop men recht heeft en wat vanaf september is beloofd, is tot op dit moment nog niet overgemaakt”, maakt Pool duidelijk. “De mensen hebben besloten niet meer te tolereren dat de waardering uitblijft. Het gedrag van de werkgever, in deze dus van de regering, is men beu. Daarom hebben zij besloten in actie te komen.”

Verpleegkundigen en artsen hebben een aanzet gegeven, waarna de bond heeft overgenomen. Men is niet te spreken over de behandeling door de werkgever. Men tekent wel de presentielijst maar vervolgt de werkdag  met vergaderen. Ondertussen heeft de directie beloofd dat het geld volgend week zal worden uitbetaald, maar de bond en het personeel accepteren geen toezeggingen meer.

Het personeel trekt weg uit Suriname om elders een betere toekomst te vinden, waardoor er een groot tekort is aan kader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorgpersoneel AZP in actie