zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen

lees ook ...

De Centrale markt en de Vreedzaam markt zijn weer open

De Centrale Markt en Vreedzaam Markt, waar ongeveer tweeduizend markventers hun brood verdienen, waren langer dan twee weken gesloten omdat er maatregelen genomen moesten worden voor een veilige k...

De nationale Infectie Preventie Commissie  heeft in  opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, covid-19  protocollen ontwikkelt voor zorginstellingen. De commissie overhandigde deze op vrijdag 27 november  aan de vertegenwoordigers van de verschillende zorginstellingen in de conference room van het ’s Lands Hospitaal.

Het zestig pagina tellend document waarin de covid-19 protocollen voor een veilige zorg zijn vastgelegd, is een instrument om de functionele verantwoordelijkheden en professionele handelingen van verschillende betrokken medewerkers te reguleren en vast te leggen. Hierdoor kunnen fouten en misverstanden worden beperkt waardoor de zorg veiliger gemaakt wordt.

Mevrouw Carol de Baas, Hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen droeg namens de Waarnemend directeur van Volksgezondheid de zorgprotocollen over aan de vertegenwoordigers van de zorginstellingen. Mevrouw de Baas legde uit dat de protocollen niet verward moeten worden met richtlijnen. Protocollen geven aan hoe een handeling uitgevoerd kan en moet worden, terwijl richtlijnen aangeven wat er gedaan moet worden..

Mevrouw Kathleen Jharie-Kuisch, focalpoint infectiepreventie (tevens voormalig voorzitter Nationale Infectie Preventie Commissie) gaf een presentatie van het ontwikkelingsproces en het gebruik van de protocollen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Zorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen