maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Zorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen

lees ook ...

President Santokhi is bij 50-jarig bestaan CLAD

President Chandrikapersad Santokhi was op vrijdag 27 januari 2023 aanwezig bij het vijftigjarig bestaan van de Centrale Landaccountantsdienst van Suriname (CLAD), de interne accountant van de overheid...

De nationale Infectie Preventie Commissie  heeft in  opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, covid-19  protocollen ontwikkelt voor zorginstellingen. De commissie overhandigde deze op vrijdag 27 november  aan de vertegenwoordigers van de verschillende zorginstellingen in de conference room van het ’s Lands Hospitaal.

Het zestig pagina tellend document waarin de covid-19 protocollen voor een veilige zorg zijn vastgelegd, is een instrument om de functionele verantwoordelijkheden en professionele handelingen van verschillende betrokken medewerkers te reguleren en vast te leggen. Hierdoor kunnen fouten en misverstanden worden beperkt waardoor de zorg veiliger gemaakt wordt.

Mevrouw Carol de Baas, Hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen droeg namens de Waarnemend directeur van Volksgezondheid de zorgprotocollen over aan de vertegenwoordigers van de zorginstellingen. Mevrouw de Baas legde uit dat de protocollen niet verward moeten worden met richtlijnen. Protocollen geven aan hoe een handeling uitgevoerd kan en moet worden, terwijl richtlijnen aangeven wat er gedaan moet worden..

Mevrouw Kathleen Jharie-Kuisch, focalpoint infectiepreventie (tevens voormalig voorzitter Nationale Infectie Preventie Commissie) gaf een presentatie van het ontwikkelingsproces en het gebruik van de protocollen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen