zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
1
(1)

Zonne-energieproject Poeketie verloopt goed

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

Het zonnepanelen  project om Poeketie en omstreken te voorzien van 24 uur elektricitiet maakt goede vorderingen. Afgelopen weekend bezocht een delegatie onder leiding van vice-president Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo het dorp om zich te oriënteren. Brunswijk is zeer tevreden over de vorderingen, omdat dit volgens hem geen gunst is maar iets waarop de bewoners recht hebben. Hij zal zich blijven inzetten voor dit project. 

Het gaat hier om een Hybryde project.  Zonnepanelen  worden gebruikt om energie op te vangen en op te slaan voor de elektriciteitsvoorziening in de dorpen. Dit plan moet  zestien omliggende dorpen voorzien van elektriciteit. Een dieselgenerator maakt ook deel van het geheel.  Werkzaamheden zijn al zes maanden gaande.

De plaatselijke gemeenschap verheugd zich enorm over deze ontwikkeling. Abiamofo verwacht dat in september alle 16 dorpen gebruik zullen kunnen maken van de elektriciteit.

Botopasi is het volgend dorp in de planning van de regering om een soortgelijk solo farm op te zetten ten behoeve van zes omliggende dorpen.  Na dit dorp zal men vervolgen totdat de regering in totaal vijftig dorpen voorziet van permanent stroom. Het is niet duidelijk waarom de president afwezig was.

Bron foto: Zonnepanelen

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZonne-energieproject Poeketie verloopt goed