zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zonne-energiecentrale te Nickerie in gebruik genomen

lees ook ...

127 Surinamers onderscheiden ivm Srefidensi

In verband met 47 jaar staatskundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft president Santokhi vandaag, 23 november 2022, 127 mensen onderscheiden om hun uitzonderlijke prestaties voor Sur...

In het district Nickerie heeft zondag de ceremoniële ingebruikstelling van de EBS zonne-energiecentrale plaatsgevonden. De zonne-energiecentrale bestaat uit 6080 stuks zonnepanelen, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 2.3 MegaWatt piek (MWp) en een back-up capaciteit van 1000 kilowattuur (kWh) (1 a 2 uren). Met de 21 Megawatt (MW) opwekcentrale te Clarapolder, bestaat het totale geïnstalleerd vermogen in Nickerie met de ingebruikname van de zonne-energiecentrale nu voor 10% uit zonne-energie.

Dit project is onderdeel van een leningsovereenkomst tussen de Caribbean Development Bank (CDB) en het ministerie van Financiën en Planning, met als doel de energievoorziening in Suriname te versterken en verbeteren. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zal zich blijven inzetten om een bijdrage te leveren aan een schoon milieu en een duurzame energievoorziening te garanderen aan haar klanten. Het bedrijf richt zich in zijn strategie richting 2030 onder andere op het verder invulling geven aan een duurzame energievoorziening voor de Surinaamse samenleving.

In november 2019 vond na openbare aanbesteding de officiële ondertekening plaats met het bedrijf SUMEC Group Corporation voor de constructie van twee zonnepanelen centrales, een te Coronie en een in Nickerie. In februari 2020 werd simultaan, in zowel Coronie als in Nickerie, een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. Met de oplevering van de eerste zonne-energiecentrale in Nickerie is het eerste CDB deelproject afgerond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZonne-energiecentrale te Nickerie in gebruik genomen