zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Zonne-energiecentrale moet ontwikkeling Coronie stimuleren

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

Het in gebruik nemen van de solar plant in het district Coronie moet leiden tot het verder ontwikkelen van het district. Dit is de zienswijze van president Chandrikapersad Santokhi. De energievoorziening in het district Coronie wordt verhoogd met een zonne-energiecentrale die 9 procent van de huishoudens zal voorzien van energie.

Volgens de president moet dit project bijdragen aan productieverhoging en het aantrekken van investeerders in Coronie. “Wij creëren de kansen, het is nu aan jullie om aan te pakken”, sprak het staatshoofd zaterdag in het kokosdistrict.

Hij benadrukte het belang van energie voor de bedrijfsvoering en ontwikkeling die hij graag in elk deel van het land ziet. Even belangrijk acht hij het om zoveel mogelijk te kiezen voor groene energiemogelijkheden, ter bescherming van de planeet.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) deelde mee dat dit project ligt in het kader van de UN Sustainable Development Goals (SDG’s), met name doel 7, welke inhoudt gelijke toegang tot energie.

Solar plant Coronie. Foto: CDS

“Overal in Suriname wordt er gearbeid zodat alle Surinamers toegang hebben tot energie. Met de ingebruikname van de solar plants leveren we een bijdrage aan de sociaaleconomische ontwikkeling van Suriname”, aldus de NH-bewindsman.

Minister Abiamofo benadrukte dat de projecten worden terugbetaald door de overheid en er worden geen gelden gehaald uit de stroomtarieven. De bewindsman riep niet alleen op tot productiviteit, maar om ook zuinig om te gaan met stroom.

SUMEC Group Corporation was belast met de constructie van deze 0.2 megawatt solar-farm bestaande uit 920 panelen die 240 kilowatt per uur kunnen genereren bij zonlicht. De solar plant zal met de nodige voorzieningen rechtstreeks op het distributienet van de EBS gekoppeld worden.

De solar plant in Coronie is onderdeel van een project dat tot stand is gekomen middels een overeenkomst met de Caribbean Development Bank (CDB) die de energievoorziening landelijk moet versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZonne-energiecentrale moet ontwikkeling Coronie stimuleren