maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
3
(2)

Zonder toestemming geen Wintipre’s in de commerciele kampu’s in Para

lees ook ...

Verdienmodel met ons gebouwd erfgoed

Een informatiefolder ‘Slavernij in Paramaribo en omstreken’ is gepresenteerd door historica Mildred Caprino en Kenneth Renfrum. Het product is ontwikkeld via Stichting KinderHerdenking & Slavernij...

De winti kampu’s in Para zijn door het District Management Team (DMT) van het district toestemmingplichtig gemaakt. Para heeft ongeveer 30 actieve kampu’s met een openbaar karakter. Deze kampu’s worden te huur aangeboden aan belijders van de winti religie voor spirituele rituelen.

Deze bijeenkomsten trekken veel publieke belangstelling en leveren veel afval op, dat door het commissariaat moet worden afgevoerd. Er worden bij bepaalde rituelen ook schoten in de lucht gelost. De covid-19 voorzorgmaatregelen worden niet volledig in acht genomen. Het DMT zegt de winti religie te erkennen, maar wil veiligheidsregels doorvoeren in de kampu’s.

Om de openbare orde en veiligheid handhaven heeft de districtscommissaris voorwaarden gesteld in de toestemming, die nageleefd moeten worden. Hieronder vallen ook maatregelen die afgekondigd zijn door de Regering en verband hebben met de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand COVID-19.

De toestemming wordt door de organisator van de wintipré aangevraagd en die wordt daarmee ook verantwoordelijk gesteld voor het toezien op de naleving van de voorwaarden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZonder toestemming geen Wintipre's in de commerciele kampu's in Para