vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Zonder honger naar bed!

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

Zonder honger naar bed is een prachtig initiatief op Facebook om personen die in financiele nood zijn komen te verkeren door de ons allen welbekende omstandigeheden, te helpen met een bordje eten dat door een ieder aangeboden mag worden of aangevraagd. Voor degenen die zich afvragen of er mensen zijn in Suriname die niet te eten hebben:de sterke ontwaarding van onze munt naar minder dan de helft van wat het was en de covidcrisis, met in het kielzog de Lockdowns, hebben gemaakt dat vele mensen hun levensonderhoud hebben zien verminderen of zelfs hebben doen verliezen, met het gevolg dat er mensen zijn die niet voldoende te eten hebben dagelijks. Hieronder wat uitleg over de procedure.

Als een aanvragers in nood is, honger heeft en nog niet heeft gegeten voor de dag, mag die een privebericht naar de pagina sturen met zijn of haar naam, telefoonnummer, adres en de buurt waar hij/zij woont. Het probleem moet daarbij precies worden aangegeven. Een teamlid behandelt het bericht en geeft bij complete informatie, een casenummer. Het bericht wordt daarna zonder persoonlijke informatie op de pagina geplaatst. Mensen uit de omgeving van de aanvrager die wat kunnen betekenen, kunnen dan op het bericht reageren via een personal message. De donateur krijgt dan uw telefoonnummer en adres en maakt contact met de aanvrager. Indien niemand op een oproep reageert , springt de organisatie zelf in.

Soms worden er afspraken gemaakt met donateurs van pakketten, maar als er niet wordt gereageerd in hun omgeving, dan haalt de organisatie zo een pakket zelf op en zorgt dat het terecht komt bij iemand in een andere omgeving die het wel kan gebruiken. Maar het is zo dat de basis van de pagina een bordje eten is en niet een pakket. Als donateurs meer dan dat willen geven, dan mogen ze dat maar dat blijft hun eigen keus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZonder honger naar bed!