maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

ZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten

lees ook ...

Naresh Algoe nu ook substituut-griffier parlement

Naresh Algoe is dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) beedigd als substituut-griffier. De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, spreekt van een bijzondere dag. Algoe is jurist en bestuursku...

Bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne, hebben het werk uit ontevredenheid neergelegd. Het is al geruime tijd zo, dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis ten aanzien van de uitbetaling van salarissen aan het personeel. Het verzorgende team, inclusief de zorgmanager van het tehuis, zijn al om en bij 3 maanden niet uitbetaald.

Wat de emmer deed overlopen is dat ook de subsidie van het tehuis is ingetrokken door de directeur met onbekende reden. “Dit kan niet door de beugel,we kunnen niet werken zonder geld, un weri, un no man moro, a ten tranga, aldus de personeelsleden van het bejaardencentrum.

Burgermoeder Olivia Dominie, heeft gelijk opgetreden als bemiddelaar, en een oplossing op korte termijn bewerkstelligd. Intussen zijn een aantal van deze seniorenburgers opgehaald door hun familieleden om op een andere locatie een opvang te zoeken.

De situatie is triest, maar dankzij districtscommissaris (dc) Dominie kunnen zij die nog in het tehuis vertoeven, het overleven met wat basisgoederen afkomstig van het commissariaat Marowijne- Zuidwest.

De directeur is opgeroepen door de dc om samen met haar team en enkele sleutelfiguren in de samenleving aan tafel te zitten, om uit te vinden wat er eigenlijk gaande is in het tehuis en het salaris van de personeelsleden die ze nog moeten ontvangen.

Om ons bejaardencentrum in stand te houden, doe ik een beroep op een ieder die een bijdrage kan leveren om de toekomst van onze oudjes te garanderen en te verbeteren, zegt de dc.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten