dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(2)

Zijstraten enkele wijken worden overgeslagen bij vuilophaal

lees ook ...

President Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft strengere controles op benzine aangekondigd. Dit zei Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 28 november. De goudsector zal nu benzine moeten kopen teg...

De zijstraten van Menkendam zijn betegeld, maar ondanks dit worden de binnenwegen overgeslagen door de vuilophaaldienst. Daarnaast wordt het vuil nu in de ochtenduren opgehaald. Bewoners moeten hun vuilzakken naar de hoofdweg sjouwen, voordat zij naar hun werk of school gaan. Wanneer de ophaal niet tijdig geschiedt, vieren de straathonden feest met de vuilniszakken, en alle vuil komt op straat te liggen.

Pick-ups worden ingezet om voornamelijk in de smalle wegen de vuilophaal te doen in andere buurten. In Menkendam lijkt men dit niet nodig te achten.

Voor de bewoners lijkt vuilophaal selectief per buurt te geschieden. “Waarom gaat de ophaalauto in bepaalde buurten in alle straten. Weer in andere wijken moeten zijstraten het ontgelden,” vraagt een bewoner zich(luidt) af.

Ook de binnenwegen van het SOB-project moeten het vergelden met de verklaring dat de wegen slecht zijn. Wanneer bewoners betalen, kan het vuil wel worden opgehaald. Men neemt ook regelmatig slechts enkele zakken mee, omdat de ophaalwagens te klein zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZijstraten enkele wijken worden overgeslagen bij vuilophaal