donderdag 18 april 2024
28 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
5
(1)

Ziekte van Weil in Nickerie

lees ook ...

Verhoging Entry Fee leidt tot verontwaardiging bij Surinaams...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit haar verontwaardiging over het eenzijdige besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking om he...

De ziekte van Weil is opgedoken in Nickerie. Een leven is opgeëist, en mensen zijn in intensive care beland. Het Mungra Medisch Centrum heeft een medium-care kamer. Patiënten worden daarom naar Paramaribo gestuurd, wanneer het nodig is. Nu is dat ook het geval bij de uitbraak van deze ziekte. De internist van het streekziekenhuis Carlos Hernandez zegt dat het aantal besmettingen stijgt.

Bij de ziekte van Weil, die meerdere complicatie kan veroorzaken is 24 uur zorg een noodzaak. “Daarom verkiezen wij om de patiënten naar het AZP te sturen”, zegt internist Carlos Hernandez.

De ziekte van Weil komt voor in uitwerpselen en urine van ratten. Wanneer mensen en honden hiermee in aanraking komen, kunnen zij besmet raken. Succesvol behandeling is mogelijk, als de ziekte tijdig wordt ontdekt. “Hoe eerder je erbij bent, hoe beter”.

De ziekte gaat gepaard met  koorts, misselijkheid, vermoeidheid, braken, diarree en lichaamspijnen. Bij een tijdige diagnose kan ziekte van Weil worden bestreden met antibiotica. Vaccinaties kunnen ook uitkomst bieden. Hernandez roept op om de ziekte  te remmen met een preventieprogramma en medicijnen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZiekte van Weil in Nickerie