Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ziekenhuizen Suriname nog niet uit de financiële problemen

Geplaatst

op

De meeste werknemers van de ziekenhuizen in Suriname hebben het salaris van oktober netjes op tijd ontvangen. Dat is een goed teken, maar de ziekenhuizen hebben hun financiële problemen nog lang niet opgelost.

Antoine Brahim, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zegt dat het een positieve ontwikkeling is dat de meeste zorginstellingen over geld beschikken en hun personeel hebben kunnen uitbetalen. Toch zijn de problemen waarmee de ziekenhuizen kampen nog lang niet opgelost. In veel gevallen worden salarissen nog wel betaald maar kunnen de lopende rekeningen niet meer betaald worden. Wanneer er geld binnen is worden als eerst de personeelsleden uitbetaald, vervolgens blijft er dan weinig geld over om de overige kosten te betalen. Volgens Brahim kunnen onder andere leveranciers van medische verbruiksmaterialen niet of niet op tijd betaald worden. Hij geeft aan dat de prijzen voor goederen op hetzelfde niveau als 3,5 jaar geleden zijn gebleven. Maar in de huidige economische situatie is het niet haalbaar om daar nog aan te kunnen voldoen. Hij geeft dan ook aan dat ziekenhuizen waarschijnlijk hun tarieven zullen gaan verhogen om te kunnen overleven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |