Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ziekenhuizen Suriname nog niet uit de financiële problemen

Geplaatst

op

De meeste werknemers van de ziekenhuizen in Suriname hebben het salaris van oktober netjes op tijd ontvangen. Dat is een goed teken, maar de ziekenhuizen hebben hun financiële problemen nog lang niet opgelost.

Antoine Brahim, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zegt dat het een positieve ontwikkeling is dat de meeste zorginstellingen over geld beschikken en hun personeel hebben kunnen uitbetalen. Toch zijn de problemen waarmee de ziekenhuizen kampen nog lang niet opgelost. In veel gevallen worden salarissen nog wel betaald maar kunnen de lopende rekeningen niet meer betaald worden. Wanneer er geld binnen is worden als eerst de personeelsleden uitbetaald, vervolgens blijft er dan weinig geld over om de overige kosten te betalen. Volgens Brahim kunnen onder andere leveranciers van medische verbruiksmaterialen niet of niet op tijd betaald worden. Hij geeft aan dat de prijzen voor goederen op hetzelfde niveau als 3,5 jaar geleden zijn gebleven. Maar in de huidige economische situatie is het niet haalbaar om daar nog aan te kunnen voldoen. Hij geeft dan ook aan dat ziekenhuizen waarschijnlijk hun tarieven zullen gaan verhogen om te kunnen overleven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen