donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(2)

Ziekenhuizen in Nederland hebben steeds minder coronapatiënten

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

Er zijn steeds minder coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Vrijdag is het aantal gedaald met 25 naar 1.516, volgens de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De intensive care telt 409. In vergelijking met donderdag is dit een daling van 10 patiënten. De intensive care afdeling heeft de afgelopen 24 uur een aantal van 16 nieuwe ernstige covid-19 zieken opgenomen. Meer patiënten overlijden, terwijl anderen worden ontslagen, waardoor er toch ruimte vrijkomt op de intensive care, en de besetting afneemt.

De verpleegafdelingen hebben nog 1.107 coronapatiënten. Ook hier is het aantal afgenomen, en wel 15 minder dan donderdag. Er werden 115 nieuwe coronapatiënten opgenomen, maar de bezetting nam toch af doordat een behoorlijk aantal mensen de afdelingen mochten verlaten.

Op vrijdag lagen er op de Duitse intensive cares nog 10 Nederlandse coronapatiënten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZiekenhuizen in Nederland hebben steeds minder coronapatiënten